What To Do When A 'Fulfilled By AutoDS' Order Fails? (Managed Accounts)

Learn how to work around each failure for your Fulfilled By AutoDS order

 Here are the common reasons for 'Fulfilled By AutoDS' orders failure: 
1. 'Failed to add new addresses' or 'Unable to handle address exception Cannot send to specified address' or 'Sorry, this item %s can't be shipped to your selected address.'
This error means that the system could not automatically fulfill the order as the buyer's address is incorrect or not accepted on the source site for this delivery. For example: 
Solution: You can try to place the order yourself on an Amazon account and you will get the same error.  You will need to double-check the order with the buyer. If he can provide you with a different address, you can edit the address in the order on your AutoDS orders page and then resend the order by clicking the red cart icon.
 
2. Failed for 'Limited quantity' or 'One of the items in the cart has limited quantity' or '

This item is sold in limited quantities' 

Amazon will not let the system order more than the limited quantity for this restricted item.

Solution:
You will need to order more unites of the item or to cancel the order with your buyer. To order more, change the quantity in the order edit and resend it by clicking the red cart icon
 
3. 'Final items count in order checkout mismatched' -  The automatic bot found more items in the cart at checkout than there should be. For your protection, it failed the order.
Solution: Make sure the item you are trying to order is not a bundle item (a bundle item on Amazon will be counted as 2 units at checkout). If it's not a bundle, you can try to resend the order. If it is, open a ticket to the 'Fulfilled By AutoDS' Orders Accounts and ask them to process this order manually. 
 
4. 'Item Unavailable (Code 301), No offer-listing, Please try later or order manually or

'Item currently not in stock Or AddOn Item'

The item is not available to purchase on the source site. You can check from incognito surfing (CTRL+shift+N)  and see for yourself. In addition, the ordering of Addon items on Amazon is not supported.

Solution: You can look for a similar item from a different seller on Amazon and change the ASIN on the AutoDS order edit screen. Then, you can resend the order.
If you cannot find an alternative, you will need to cancel the order on eBay.
 
5. 'All buy accounts locked or Inactive for ordering'
This error should not happen often with our 'Fulfilled By AutoDS' accounts. However, if it does:
Solution: Try resending the order. If it fails again for the same reason again, open a ticket with the 'Fulfilled By AutoDS' Orders Accounts and ask them to process this order manually. 
 
6. 'Price is higher than the maximum loss'
The price of the sourced item increased after the previous scan from when the item was sold. Purchasing the item for this price will result in a loss you which you want to avoid.
Solution: If you wish the order to be placed despite the loss, you can raise your max loss setting on the orders processor and then resend the order (Monitors➞ Orders Processor➞ Max Loss Amount)
If you do not want to lose profit, you need to cancel the order on eBay. 
Another option is to simply force re-order it.
You can force re-order it by clicking the red cart icon.
The system will then attempt to order the item by ignoring your settings.
You will be warned before and will get to choose if you want to force re-order (ignore settings) or re-attempt the order with regular settings.
 
 7. 'Item Shipping Days are greater than monitor settings'
If the system orders the item, your buyer will not receive the order on time as the shipping days of the item are longer than the limit you set as protection (the total amount of days it will take for your item to be delivered to your buyer).
Solution: You need to decide whether you wish to proceed with the order. If you do, increase the Maximum Shipping Time on your Amazon settings from your Products Monitor. Then, resend the order (Monitors➞ Products Monitor➞ Maximum Shipping Time).
Another option is to simply force re-order it.
You can force re-order it by clicking the red cart icon.
The system will then attempt to order the item by ignoring your settings.
You will be warned before and will get to choose if you want to force re-order (ignore settings) or re-attempt the order with regular settings.
8. 'Not Prime Item'
The orders processor is set to order only prime items. The automatic bot tried to order the item and detected that it's no longer prime, thus it failed the order for your protection.
Solution: if you wish to proceed to order the item, uncheck 'Order Only Prime' on the orders page, and resend the order by clicking the red cart icon. Once the order is placed you can change your setting back by checking the 'Order Only Prime' again. 
Another option is to simply force re-order it.
You can force re-order it by clicking the red cart icon.
The system will then attempt to order the item by ignoring your settings.
You will be warned before and will get to choose if you want to force re-order (ignore settings) or re-attempt the order with regular settings.
 
9. 'To avoid duplicate orders, orders over a month old will fail. Please address the 'Fulfilled By AutoDS' support for help.'
The order you tried to send is over 30 days old. The system will automatically fail to issue these orders to prevent the chance of a duplicate. 
Solution: If you wish to proceed with this order, open a ticket with the 'Fulfilled By AutoDS' Orders Accounts support and ask them to process this order manually. 
 
10. 'Not Enough AutoOrder Credits' or 'Load Managed Balance'
Your auto-order credits or your 'Fulfilled By AutoDS' account balance is insufficient. 
Solution: Buy more auto-order credits or load more 'Fulfilled By AutoDS' balance. Then, resend the order by clicking the red cart icon. 
 
For any other failure reason that does not appear here, open a ticket to the 'Fulfilled By AutoDS' Orders Accounts, and our specialists will be happy to assist you. 
 
Learn more about 'Fulfilled By AutoDS' (Managed) accounts in these related articles:
 
If you have further questions that were not answered in this article, please do not hesitate and turn to us at the support chat - we will be more than happy to assist you. 
---
LUD: September 21st, 2020.